понеділок, 22 червня 2020 р.


Memori -Time "А РОКИ ЛЕТЯТЬ, ЯК СНІГ СИВИНИ
 І ЮНІСТЬ НЕ ВЕРНЕШ З ВІЙНИ"
в Новокаховській юнацькій бібліотеці присвячений річниці початку і трагічного життя народу в період Другої Світової війни. Книжкова виставка-інсталяція "А РОКИ ЛЕТЯТЬ, ЯК СНІГ СИВИНИ І ЮНІСТЬ НЕ ВЕРНЕШ З ВІЙНИ" з розділами за поезією Бориса Олійника:
"Спасибі солдати за подвиг століть",
"За право любити і жити",
"І сіяти жито на мирні лани". Підібрана історична і художня література, поезія з фондів бібліотеки.
Бібліотекарі готували для молоді зустріч з легендарними людьми міста. Обмежені карантинними умовами, ми перенесемо цей історичний захід до початку навчального року і разом зі студентами, у вересні, згадаємо історичні факти і страшні наслідки Великої Вітчизняної і Другої Світової воєн.




1 вересня 1939 року фашистська Німеччина напала на мирну Польщу. Ця іскра швидко перетворилася у світову пожежу, а 22 червня 1941 року фашистська авіація бомбардувала Київ. Тисячі киян пішли добровольцями до лав Червоної Армії. 160 тисяч жителів міста створювали захисні рубежі навколо столиці. Спроба фашистів раптовим ударом захопити Київ не вдалася. Оборона столиці України тривала 70 днів ...
43 мільйони людей забрала Велика Вітчизняна війна. І це не остаточні підрахунки.
На українських землях війна тривала 1225 днів і ночей, з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1944 року. Тільки на території України в руїни і згарища було перетворено 714 міст і 28 тисяч сіл. 334 населених пунктів в Україні були спалені фашистами разом зі всіма жителями. Величезне горе і страждання за цими цифрами.
 Великий художник Василь Верещагін ще в 1871 році створив трагічне полотнище "Апофеоз війни"і підписався на рамі картини: "Посвящается всем великим завоевателям, прошедшим, настоящим
и будущим"...
Провідний бібліотекар Марія Федотова

Немає коментарів:

Дописати коментар