пʼятницю, 19 червня 2020 р.


Новокаховська юнацька бібліотека вітає всіх українців з новітнім святом Днем    вишиванки.

Співочі україночки - бандуристки, вихованки професійного викладача Людмили Леонідівни Власенко Новокаховської музичної школи по класу бандури, відділу народних інструментів на святі рідної мови в юнацькій бібліотеці. Як до лиця юним Леді вишиванки!

Новокаховська юнацька бібліотека вітає всіх українців з новітнім святом Денем
вишиванки.
Вдягни сорочку-полотнянку,
Де ниток барви рукотворні.
Іскряться сонцем спозаранку,
Як Україна, неповторні.
Микола Щерник


Запрошуємо до читальної зали (після карантину) переглянути тематичну полицю "Україна моя вишивана", познайомитися з різними орнаментами, стилями крою, а також з історією створення рукотворної краси- рушників, українського одягу з різними узорами, кольорами та їх символами.
Вишиванка- сорочка, яка шилася з домотканого лляного чи полотняного полотна і за кроєм складалася із сакральних фігур - чотирикутників. Як святість Матері- Природи та її чотирьох стихій- Вогню, Повітря, Землі і Води. На грудях, комірцях, манжетах і рукавах вишивалися священні коди, які несли особливу захисну та гармонізуючи силу: "Неначе долю хрестиком вела..." .Орнаменти передавали від покоління до покоління, як родинний спадок. Глибоку традицію вишивання, шановні наші користувачі, ви зможете дізнатися, переглядаючи книжки та часописи за темою української народної вишивки. 
Молодь цікавиться вишивкою.
Провідний бібліотекар Марія Федотова.

Немає коментарів:

Дописати коментар