пʼятницю, 19 червня 2020 р.


ТИЖДЕНЬ МОЛОДІЖНОЇ КНИГИ
Новокаховська юнацька бібліотека долучилася до традиційного Тижня молодіжної книги, який започаткувала Херсонська Обласна Бібліотека Для Юнацтва, і пропонує світлу сторінку краєзнавства в умовах повної тиші в читальному залі, в умовах карантину, пропонуємо відзначити 
121-шу річницю з Дня народження ГРИГОРІЯ ОВКСЕНТІЙОВИЧА ДОВЖЕНКА - "творця архітектурного обличчя Нової Каховки". Митець- художник- монументаліст творив дива на сирій штукатурці новобудівель молодого міста Нова Каховка. Саме цю техніку архітектурних прикрас майстра нащадки назвуть "Кам'яними вишиванками Нової Каховки", видрукують книгу-альбом з ідентичною назвою. Книжковий Фонд бібліотеки має це гарне видання, яке містить багато світлин, знайомить читачів з історією міста від дня його заснування до сьогодення. Наша бібліотека разом з бібліотеками Новокаховської ЦБС відзначали 120-річчя ГРИГОРІЯ ОВКСЕНТІЙОВИЧА, влаштовували книжкові виставки,зустрічі з молоддю. У місті працює ініціативна група по відродженню "кам'яних вишиванок" на чолі з архітектором Тетяною Євсєєвою.
Шановні наші користувачі! Зустрінемося після карантину, згадаємо про дружбу двох ДОВЖЕНКІВ. Адже саме письменник ОЛЕКСАНДР ПЕТРОВИЧ запропонував художнику ГРИГОРІЮ ОВКСЕНТІЙОВИЧУ прикрасити сірі будівлі нового міста, оспівуючи його поетичною прозою:"Я люблю Нову Каховка. Люблю Дніпро- велику річку мого народу, чисте, лагідне повітря, ясне небо і широкість у всьому..."
Ми обов'язково відчуємо Довженківські чари природи після самоізоляції. Бережіть себе. До зустрічі в юнацькій.






Провідний бібліотекар Марія Федотова.

Немає коментарів:

Дописати коментар