четвер, 18 лютого 2021 р.

 

  ВІДЕОЛЕКТОРІЙ -2

ПОВНИЙ ПАХОЩІВ АСКАНІЙСЬКИЙ СТЕП

...Асканіє!..
Легкі будівлі білі
Мене сьогодні кличуть з далини.
Мов лебеді, пливуть вони в розкриллі
Вітрам назустріч прямо із весни.

На всі літа заручений з тобою…
Хай святяться в мені твої дива!
Іду землею з радістю й журбою,
Любов моя, Асканіє-Нова.

                    Валерій Кулик

Працівники юнацького сектору Новокаховської дитячо-юнацької бібліотеки зустрілися зі студентами НКПТУ №14 у гуртожитку, де вони проживають. Зустріч відбулася в рамках відеолекторію «Повний пахощів Асканійський степ».





Нас зустріла бібліотекар училища Оксана Філіпенко, провела до студентської кімнати відпочинку, тут вже був налаштований відеоогляд  лекторію. Студентство довідалось про  заповідник «Асканію Нову» , як Сьоме чудо Україною. Бібліотекарі  з метою з’ясувати  як сюди завозилися зі всього світу тварини, як садили дерева у дендропарку «Асканія Нова», як будували  водонапірну башту за кресленнями Фрідріха Фальц-Фейна у 1863 році, за яку він отримав велику золоту медаль на Всесвітній  виставці досягнень в Парижі. Воду подавали на площу 28 га для паркового будівництва і поливу по арикам. Ця башта працює і понині, добудовано ще три башти і поливають могутніми насосами дерева,  кущі, які зібрані з усього світу…..

Молодь читала вірші про Асканію Нову, про рідний край –сонячну Херсонщину, згадували і ділилися враженнями ті, хто побував у біосферному заповіднику. Закінчувалася подорож у красиве царство братів наших менших, рослин казкового куточку – дендропарку зеленої Таврії.

Провідний бібліотекар Марія Федотова

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар