неділю, 24 лютого 2019 р.

Коучинг «Мій емоційний інтелект»
Людство вступило в епоху надзвичайних стресових станів та емоційних навантажень. Ми можемо протистояти цьому, виховуючи волю, навчившись керувати емоціями і розумно долати різні стреси.
Коучинг  на тему «Мій емоційний інтелект» провели бібліотекарі в Юнацькій бібліотеці, а коучами стали члени літературно-музичного клубу «Натхнення». В процесі спілкування,  розглянули емоції, як сильний фактор впливу на внутрішній стан молодої людини та емоційні реакції. Молодь, спілкуючись за кавою, узнали, що емоції зумовлюють настрій людини. Настрій — це стійкий, досить тривалий емоційний стан. Причини, що зумовили той чи інший настрій, не завжди усвідомлюються. Тривалі конфліктні ситуації, неможливість здійснити бажане можуть зумовити пригнічений стан, тривогу або агресивну поведінку людини. А ось реальна оцінка ситуації, що склалася, відповідні вольові зусилля допомагають вийти з цих станів.
Молоді люди пояснювали свої емоційні реакції взагалі, емоційний стан під час посмішки,  радощів, сміху, плачу, страху, схвильованості, імпульсивності.Вчилися висловлювати свої емоції в поезії, скоромовках, поговірках під час посмішки, сміху, плачу, страху, схвильованості, імпульсивності.
Життя людини без емоцій неможливе і зміни в діяльності органів під час емоцій однакові у всіх людей. Тому всім зрозумілі такі вислови, як "від страху в піт кинуло", "волосся дибки стало", "мурашки по спині забігали", "щемить серце", "від радості дух перехопило" та інші.
Кожну емоцію  члени клубу  супроводжували рухами мімічними м'язами обличчя та іншими виражальними рухами. Слідкували за тим, як змінюється  швидкість мови, голос, жест, міміка, інтонація співбесідника – переживали разом ці емоції. Нормальне життя повинно бути емоційно насиченим з переважанням позитивних емоції.


Бурхливі негативні емоції призводять до розвитку психічних і соматичних хвороб людини. Тому необхідно попереджувати їх розвиток. Це досягається за допомогою волі — свідомого керування емоціями. Ми можемо стримувати свої емоції, свої виразні рухи, "не давати волі відчуттям". По закінченню коучингу прийшли до висновку, що уміння володіти собою в різних ситуаціях набувається в процесі виховання, самовиховання, та є ознакою високої культури людини.
Завдячуємо нашому спонсору за каву та цукерки, приємно та плідно провели час.
 Провідний бібліотекар  Марія Федотова

Немає коментарів:

Дописати коментар