пʼятницю, 18 червня 2021 р.

 

 «КРОКУЄ  ЛІТО  В  ЗЕЛЕНІ І  КВІТАХ»

                                               Ой, земле, радістю умийся –

                                                Прийшла до нас Зелена Трійця!

                                               Нехай Господь нам дасть надію,

                                               Та душі миром хай зігріє!

 

Книжково-журнальну виставку і привітання зі Святою  Трійцею приготували працівники  юнацького сектору Новокаховської бібліотеки для дітей та юнацтва і представили молоді у двох локаціях.  Розповіли про цей Великий день для вірян і одне з 12 найбільших церковних свят









Запропонували  долучитися до Свята букетиком свіжої, літньої, зелені - м’ятою, ромашкою, любистком, мелісою, матіолою . А в День Трійці  освятити  зілля в церкві, або просто молитвами до відкритих небес просити, щоб Господь зіслав на нас благодать Святого Духа.

Бог любить Трійцю і число 3 у християнстві має дуже велике свята значення. Власне свято Трійці стверджує й оспівує триєдність Всевишнього Бога: Бога Отця - Творця Неба і Землі, Бога Сина і Святого Духа. У Священному Писанні  говориться, що ми сповідуємо Трійцю єдиносущну і нероздільну. Єдиносущну - це означає, що Отець, Син і Святий Дух -  три самостійні Божественні образи, володіють всіма Божественними досконалостями, але це не три особливі окремі сутності, не три Боги, а Єдиний Бог. Вони мають єдину і нероздільну Божественну суть.

Молодь ділилася своїми знаннями та сімейними традиціями щодо прикмет Зелених свят. У ці дні природа просто промовляє до людини: мовою комах, пташок, природи. Не одне покоління вслухалося в цю мову, і всі ці спостереження вилилися в ланцюжок прикмет і вірувань, які передаються з покоління в покоління  і здійснюються.

Дощ на Зелені свята - на гарний врожай грибів.

 Збирайте трави і квіти в цей день - отримаєте потужний оберіг і ліки від багатьох хвороб. З допомогою настоїв і відварів, приготованих з рослин, люди виліковувалися від багатьох недуг. А ще виготовляли талісмани і обереги для всіх членів сім'ї.  

Початок літа, а отже розквіт і буяння природи,  народження Християнської церкви та благодать Святого Духа, який у ці дні зійшов на землю і відчути який має змогу кожен християнин, - це лише три найголовніші причини, щоб відзначати цей великий день. Благодаті Святого Духа кожному!

Провідний бібліотекар  Марія Федотова

Немає коментарів:

Дописати коментар