пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

 

АРТ-ЗУСТРІЧ МОЛОДІ З НАРОДНОЮ МАЙСТРИНЕЮ 

 ОКСАНОЮ ТКАЧУК

                                                

Науку може всякий вивчити - один з                      великою, інший з меншою працею. Але від мистецтва отримує кожен стільки, скільки він сам в змозі дати.

Шопенгауер.

 

Молодість  - пора мрій, зухвалих  планів, відчуття великих справ, великих відкриттів. Головне – наполегливо трудитися, не дивлячись на труднощі і перешкоди. Тож, бібліотекарі запропонували юнацтву в останній день Тижня молодіжного читання знайомство з  народною майстринею Оксаною Ткачук. 


Арт- зустріч відбулася в читальному залі юнацького сектору Новокаховської бібліотеки для дітей та юнацтва і  почалася,  за традицією, з деяких фактів  біографії Майстрині.  Навчалася в Новокаховській ЗОШ №1, рукоділлям займалася завжди. З сьомого класу шила собі сукні та спідниці. Ще навчаючись в  Агротехнікумі, закінчила курси в’язання та шиття при Новокаховському Будинку культури. В подальшому обшивала і вязала своїм дітям ексклюзивий одяг. Після повернення  в Нову Каховку, працювали бухгалтером, де познайомилася з Марченко Людмилою, керівником  літературно - музичного  клубу «Лімузин».  Завдяки Людмилі, писали вірші,  навчилася шити м’які  іграшки.  Першою іграшкою було «Сонечко».


Тепер Оксана Іванівна дуже багато працює над створенням кожної іграшки, любить їх і передає чудові почуття шанувальникам ручної роботи.Роботи художниці продовжують підкорювати прихильників її рукотворних ляльок-мотанок, сонечок, які куплені представниками  канадської і американської діаспори. Учасниця багатьох ярмарок: Сорочинської, Миргородської, Київської на Андріївському спуску, Львівської,  всіх районів Херсонської області, та інших. Цікаві зустрічі з іншими творчими людьми, майстрами на всіх ярмарках, фестивалях, конкурсах дає Оксані Іванівні зануритися в світ прекрасної, творчої перспективи.

 Арт-зустріч в літературно-музичному клубу «Натхнення» відбулася  теплою і душевною.

 Молоді люди  подякували Майстрині за можливість спілкування і  отримати майстер-клас по виготовленню ляльок-мотанок, різних віночків, сонечок , ангелочків, ляльок- оберегів.

За словами художника Костянтина Юона: "Мистецтво не підробляє і не замінює реальний світ, а пояснює його, розширює і продовжує"

 

Провідний бібліотекар Марія Федотова

 

Немає коментарів:

Дописати коментар