середу, 24 березня 2021 р.

 

           «МІФИ І ФАКТИ ПРО  ТУБЕРКУЛЬОЗ»

                             «Найвище благо досягається на основі повного 

             фізичного і розумового здоров’я».     (Цицерон)        









Зустріч - застереження  відбулася  зі студентами  Новокаховського Професійно-технічного училища №14 (директор Сердюк І.В.)  в залі відпочинку гуртожитку, адже знання причини захворювання є  запорукою успіху і застереження від помилок.

В дружньому колективі старших  - викладачів, бібліотекарів, які ділилися знаннями з проблеми туберкульоз в Україні та світі, включаючи  сучасну інфекцію «Ковіду19», молодь узнала про причини  хвороби на туберкульоз.  

Метою  зустрічі  було бажання  привернути увагу молоді до проблеми туберкульозу через знання історії хвороби і застерегти від інфекційного захворювання в майбутньому.

Бібліотекарі Новокаховської бібліотеки для дітей та юнацтва  принесли  до студентського  гуртожитку пересувну тематичну поличку «Туберкульоз-епідемія», щоб познайомити  студентів з літературою на цю тему,  з порадами книг про здорове харчування, гігієну, підвищення імунітету. Нас дружелюбно зустріла колега  - бібліотекар ПТУ 14 Оксана Філіпенко, яка підготувала документальний ролик, запросила на зустріч викладачів: завуча училища С.В.Піндак, викладача біології Т.О.Кованову, викладача НКСХТ Ю.Д. Філіпенко, які розповіли про ознаки, шляхи передачі туберкульозу, контакти з хворими, симптоми і наслідки захворювання. Порадили молоді займатися спортом, підвищувати імунітет, слідкувати за харчуванням і позбавитися від шкідливих звичок. Діти зачитували найголовніші правила здорового способу життя, грали у гру «Як допомагає щеплення зберегти здорові клітини організму».

 

Провідний бібліотекар Марія Федотова.

 

 

 





Немає коментарів:

Дописати коментар