понеділок, 22 березня 2021 р.

 

КОКТЕЙЛЬ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ «ПОЕТИЧНА НОВИНА В НОВІЙ КАХОВЦІ»

                  (До Всесвітнього дня поезії)

Що таке поезія?

Молитва.  Звернення до Бога і людей.



В ухвалі ЮНЕСКО зазначено,  що поезія може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.

Ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО встановлено Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня (в день весняного рівнодення). Вперше воно було відзначене 21 березня 2000 року. Генеральний директор ЮНЕСКО закликав усі держави, громадські організації та асоціації у Всесвітній день поезії віддати належне поезії та задуматися про ту фундаментальну роль, яку вона відіграє в діалозі між культурами— в діалозі, який є гарантом миру.



Напередодні свята Поезії, працівники юнацького сектору Новокаховської бібліотеки для дітей та юнацтва запросили своїх активних читачів на коктейль-презентацію «Поетична новина в Новій Каховці». Розповіли про кращі зразки української та зарубіжної поетичної літератури, познайомили із кращими зразками світової лірики, приготували книжкову полицю «Поезія шукає простоти».  А книжкова виставка «Проетична новина в Новій Каховці» наповнена краєзнавчими поетичними збірками, новокаховських поетів.

Активісти літературно-музичного клубу «Натхнення» мали унікальну можливість  зустрітися зі старшим поколінням поетів з клубу «ЛІК», побути думками з поетами  і відкрити для себе їх внутрішній світ та настрій.

 Леся Олександрівна Левчук презентувала свою збірку поезій «Рассветные аллеи». Свої поезії читала Лауреат премії ім. Анатолія Бахути Людмила Егорова. Їх  поезія  покликала хвилювання, давала насолоду, плека високі почуття, збагачувала духовність молоді.

За словами Бориса Пастернака: «Поезія, завжди залишається тою, вищою за будь-які Альпи, висотою, що валяється під ногами: отож, треба тільки нахилитися, аби її побачити і підібрати з землі».

Провідний бібліотекар Марія Федотова.

Немає коментарів:

Дописати коментар