четвер, 10 грудня 2020 р.

 

До Міжнародного Дня захисту прав людини відбувся

 КАЛЕЙДОСКОП ДУМОК «Наші права - щасливе майбутнє»

«Щоб зробити із людей хороших громадян, їм треба дати можливість проявити свої права і виконувати обов’язки громадян”

                                  Сємюєл Смайсл (шотландський   письменник і реформатор)       

 Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.                Новокаховська юнацька бібліотека організувала зустріч   головних спеціалістів  Міського Бюро безоплатної правової допомоги Зальвовської І.М. та Гладишевої О.О. з учнями   10-х класів НКТЕ Ліцею, які поглиблено вивчають іноземні мови і право. Нас люб’язно прийняла бібліотекар-методист Верішко Н.В, надала можливість використати сучасні комп’ютерні технології.         








На зустрічі  спеціалісти розповіли про надзвичайно-важливі проблеми суспільства – булінг і домашнє насильство та їх види : фізичне, сексуальне, економічне, моральне, про кримінальну та адміністративну відповідальність за ці скоєні злочини. Спеціалісти – правники продемонстрували  відеоролики з сімейного насильства та служби, які надають допомогу , надали адреси  міських ББПД(бюро безкоштовної правової допомоги), Служби  у справах дітей, яка захищає законні права та інтереси дітей від жорстокого поводження та насильства, запобігає дитячій бездоглядності і безпритульності. Провідний бібліотекар юнацької бібліотеки Марія Федотова розповіла життєві і літературні приклади сімейного насильства та наслідки, від якого страждають діти, виростаючи морально надломленими, продемонструвала книжкову поличку «Немає прав без обов’язків» ознайомила з правовою літературою. Активній школярці  Ірина Миколаївна Зальвовська  подарувал діловий блокнот з логотипом  ББПД. 

Такі зустрічі з професійними  спеціалістами залишають незабутній слід у серці кожної молодої людини, можливо хтось, почувши лекцію, зможе зорієнтуватися і не допустити насильства над собою, або подасть руку допомоги тому, хто цього потребує.

Провідний бібліотекар Марія Федотова.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар