четвер, 31 жовтня 2019 р.


Вклонися, моя Україно, тим людям величним і скромним, що в назвах фронтів титанічних пронесли наймення твоє.
                                                                                                        Вічний вогонь клекоче:
                                                                               Люди не треба війни.
                                                                                Щоб не вмирали дочки,
                                                                                 Сестри, батьки і сини.
Історичн година  приурочену 75-й річниці визволення України від фашистських окупантів відбулася в Новокаховській юнацькій бібліотеці. Ми приєдналися до всієї української спільноти, яка  відзначає дні пам’яті вигнання нацистських окупантів зі всієї України. Ця страшна війна, яка знищувала народи живе у памяті ветеранів,  дітей війни, пильно дивиться на нас із сторінок книжок, залів музеїв, передаючи оповіданнями від покоління до покоління. 







На  історичну годину бібліотекарі запросили студентів – зварювальників  Новокаховського НВПУ (майстер Марущенко Артем Андрійович). На зустріч з молоддю  в бібліотеку завітав керівник громадської організації, що об’єднує військових «Біла стріла» Дмитро Сергійович  Макаров.
 Бібліотекарі приготували для молоді книжкову поличку «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні», сценарій історичної години. Розповіли про звільнення України від нацистів  що здійснювалося в період із січня 1943 року по жовтень 1944 року збройними силами. 

Огляд краєзнавчої літератури для юнацтва визвав зацікавлення творами Олександра Довженка, Олеся Гончара,  Леоніда Марченка, сучасними Фотоальбомами і художніми творами трагічних воєнних подій в Донецьку та Луганську Вячеслава Савченко, Сергія Лойко та інших авторів.
Переможну ноту гри на акордеоні вніс учень Музичної школи, Лауреат міжнародної премії в Італії Матвій Ющенко (вчитель Валентина Коновалова). Матвій  майстерно виконав мелодії «Осінні листя»  та «Вальс», і музикою, як книгою, зробив свято юнацтву в читальному залі бібліотеки, і молодь забажали стати кращими, добрішими, уважнішими до старшого покоління.

Провідний бібліотекар юнацької бібліотеки Марія Федотова
.




Немає коментарів:

Дописати коментар