четвер, 17 жовтня 2019 р.


 «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра»

                                                           Я знаю вас, нащадки запорожців, 

                                                                 я вірю вам, і низько бю чолом. 

                                                         Дивлюсь на вас і вірою займаюсь, 

                                                           і бю  поламаним крилом.

                                                                                           Олександр Олесь




 Година спілкування  відбулася в  Юнацькій бібліотеці, з метою  виховувати патріотичну свідомість молоді, розвивати бажання стати гідними  громадянами України; вшанувати пам’ять учасників АТО на сході України. Викликати гордість за українських  воїнів, бажання допомогти їм, співчуття до поранених  і загиблих. Гості заходу: Лейтенант 57-ї мотопіхотної бригади Ігор Борисович Феоктистов, прес-офіцер, сержант Лідія Іванівна Василенко- сімейна пара, солдат термінової служби Нацгвардії, читач бібліотеки Іван Маркогоненко, який відслужив термінову службу,  директор муніципальної охорони, учасник АТО, член громадської організації «Біла стріла» Нечеса Михайло Миколайович, музиканти- скрипалі Новокаховської музичної школи Марія Жаркова, Ліза Корецька та їх викладач Лідія Геннадіївна Буравцева.
Друзі зібралися у святковій, затишній залі  Новокаховської юнацької бібліотеки щоб засвідчити свою повагу всім захисника наших домівок, які здатні завжди підставити своє сильне плече чарівній половині людства, всім, хто потребує і відзначити свято – День захисника України та День козацтва. Бібліотекарі підготували книжкову виставку «За Україну, за долю, за честь і волю», використовуючи історичну літературу з часів козацтва, розбудови незалежної України та сьогодення, також  книжкову полицю «Ми прагнемо миру».
Ігор Борисович Феоктистов офіцер 57-ї мотопіхотної бригади при спілкуванні з молоддю , наголосив, що військові традиції не вмирають, доки існує сам народ, доки розвиваються його збройні сили. Лідія Василенко згадала, як прийшла до лав Української Армії, свої враження від участі в бойових діях. Михайло Миколайович Нечеса  розповів про службу в АТО, в Іловайську, про роботу в  громадській організації «Біла стріла». Іван Маркогоненко поділився, як став військовим, передав свої почуття від нових вражень володіння сучасною зброєю. Поспілкуватися та задати питання військовим  в юнацьку бібліотеку прийшли учні ЗОШ № 4 з бібліотекарем Наталією Верішко.
 Бібліотекарі нагадали учасникам години спілкування, що ми віддаємо данину любові та поваги захисникам України, шановним учасникам  бойових дій в гарячих точках та на Сході держави. Щиро побажали високих звершень на благо розквіту Великої Української Держави!  Дівчата, юні музиканти,   професійно виконали твори Кравчука «Гумореску» та Миколи Скорика «Мелодію». Молодь слухала , як зі струн зривалася мелодія, що розповіла з радістю і сумом про «саме життя, що жити всім велить».

Провідний бібліотекар Марія Федотова.




Немає коментарів:

Дописати коментар