вівторок, 1 жовтня 2019 р.

              ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ  «СТЕЖКАМИ РІДНОГО КРАЮ»
                                     Хочеш для душі обновки
                                      І полинуть серцем ввись?
                                      Приїзди в Нову Каховку-
                                      Містом-красенем пройдись.
                                     Добрий день, Нова Каховко,
                                      Неповторний дивосвіт!
                                                               Вікторія Іванівна  Cмолій
Година спілкування   відбулася з учнями-старшокласниками Новокаховського ліцею та ЗОШ №4 до Дня рідного міста. Молодь  з великим бажанням слухала історію створення міста Нова Каховка,будівництва Каховської ГЕС, Палацу Культури, Літнього театру і стадіону. 

Наше місто і ми-це маленька частина Всесвіту Багатство нашого міста - його люди, славні першобудівники, які будували, надіялися, сподівалися.
 І ми щиро вдячні за своє теперішнє, щасливе дитинство. Мешканці пишаються і завдячують Степану садоводу Степану Марковичу Фалдзинському, за створення чудового Парку,  художнику Альбіну Станіславовичу Гавдзинському, за подаровані більш як 200 картин про будівництво Каховської ГЕС, двом Довженкам- письменнику Олександру Петровичу, за Спогади про будівництво міста та фільм «Поема про море», Григорію Овсентійовичу, за «кам’яні вишиванки», відтворені на будинках історичної частини міста. Провідний бібліотекар юнацької бібліотеки ознайомила молодь і показала портрети спортсменів-олімпійців, які виросли і прославили Нову Каховку. Щось надзвичайне є тут у нас над Дніпром-Славутою, на піщаних землях, де обробляються і виростають багаті врожаї, политі водою з Каховського моря та Північно-Кримського Каналу. Тут у нас багато поетів що висловлюють свою гарячу любов до рідного краю, рідного міста в поезії, бо саме Нова Каховка є невичерпним джерелом творчості, і ми разом з учнями читали поезію Анатолія Бахути, Вікторії Смолій, Галини Гребенюк, а також зачитували уривки зі «Щоденника» Олександра Довженко про будівництво Палацу Культури, Парку Нової Каховки. Спогади про цього письменника, про керівництво Дніпробуду, від Юрія Сагайдака зачитала провідний бібліотекар.

Година спілкування відбулася з метою поглиблення знання, виховування любові до рідного краю, рідного міста,його традицій і культури.
Провідний  бібліотекар Марія Федотова







Немає коментарів:

Дописати коментар