суботу, 5 травня 2018 р.


Продовження  Тижня молодіжної  книги  - 2018 

Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму розвитку. 
Книга рятує душу від здерев’яніння. 
Тарас Шевченко.
 В  Новокаховській юнацькій бібліотеці продовжився Тиждень молодіжної книги в межах Всесвітнього дня книги і авторського права. Мета цього заходу: популяризація сучасної української літератури в молодіжному середовищі, зміцнення позитивного іміджу людини, що читає, утвердження ролі бібліотеки, як центру громади. В перший день   цього творчого Тижня    бібліотекарі юнацької бібліотек провели вуличні акції, поширили інформацію про заходи в бібліотеці, проінформували учбові заклади міста, запросили молодь до бібліотеки. Спілкувалися з потенційними читачами в міському Парку, над Дніпром, у Фітнес – клубах, рекламували бібліотеку, розвивали інтерес до книги і читання. 






 В читальному залі бібліотеки відбулися масові заходи за участю молоді – учнів гімназії , студентів ВПУ. «ЇЇ величність – Преса» - огляд часописів, що отримує бібліотека, завдяки спонсорам. Запросили учнів Новокаховського ВПУ  на вечір-релакс «Вектор молодіжного читання», провели бібліографічний огляд нових книг, що отримує бібліотека за Всеукраїнською програмою «Нова українська книга». На зустріч з молоддю в читальний зал бібліотеки прийшли Новокаховський поет, лауреат літературної премії ім. Анатолія Бахути, Дмитро  Кириченко та майстриня сценічного читання поезії, читачка бібліотеки, лауреат багатьох конкурсів, Влада Лупанова. 








 Всі ці заходи відбуваються  з метою навчити молодь читанню, мисленню, критичному міркуванню, вирішенню спірних питань. Саме читання і книга – допоможе формувати почуття відповідальності,виховувати риси характеру, які впливатимуть і на подальше життя, пізнавати світ в якому живе молодь, опановувати професію. На Тиждень молодіжного читання завітали колеги з Дитячої бібліотеки - "колежанки мислять за  кавою філіжанки". Своїми спогадами про юнацьке читання  та допомогу книги в житті, звертаючись до класичної літератури всіх  народів, поділилися знанні люди міста- поети  Леся Олександрівна Левчук, Віталій Васильович Дарибогов. Наголосили, що відчували гостру жагу знання, бажання його наповнити.  За висловом Біла Гейця «…Не дозволяйте собі бути заколисаним бездіяльністю».
Підготувала провідний спеціаліст Марія Федотова.

Немає коментарів:

Дописати коментар