понеділок, 21 лютого 2022 р.

 АФГАНІСТАН - НЕВИМОВНИЙ БІЛЬ

Патріотична г одина памяті

Хто ж відповість?

Як захлинався бій останній

І ущухав вогонь атак,

Упав юнак в Афганістані –

Двадцятирічний мій земляк.

Упав, з очей спадали зорі,

Темніла неба пелена…

О, Боже мій, що тільки

творить

Людьми придумана війна!








Бібліотекарі Новокаховської бібліотеки для дітей та юнацтва організували патріотичну годину, запросили генерал- майора, воїна- інтернаціоналіста, який пройшов горнило війни в Афганістані  Віктора Івановича Лебедєва, нагородженого Орденом Червоної Зірки, медаллю «За відвагу»і іншими нагородами, до учнів –старшокласників, майбутніх  випускників Академічного  ліцею «Спектр» Новокаховської міської ради (класний керівник Г.Ю. Рибак).

 Спогадами про своїх  побратимів Віктор Іванович розширив знання учнів про історичні події афганської війни з метою виховувати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії   в Афганістані,  віддати данину пам’яті полеглим воїнам-афганцям,воїнам Некбесної Сотні, воїнам АТО.

Згадали події на Майдані, Небесну Сотню, воїнів  АТО. висловили співчуття трагічній сторінці  сучасній історії України.  Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого офіційним День єднання для "посилення консолідації" українців, зміцнення їхньої "стійкості" на тлі зростання гібридних загроз, пропагандистського та морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Провідний бібліотекар  Марія Федотова

 

Немає коментарів:

Дописати коментар