середу, 9 лютого 2022 р.

 

Вебмандрівка  «Хроніка життя в інтернеті»

Сьогодні, 9 лютого у світі відзначають День безпечного Інтернету

День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за

підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.


Юнацький сектор Новокаховської бібліотеки для дітей та юнацтва  отримав книжковий подарунок від підприємця  Сергія Хоменко.

 Серед сучасних  цікавих новинок, молодь вподобала також  інструкцію з виживання в інфопросторі  Оксани Мороз  Як не стати овочем. Книга вчить  читачів фільтрувати джерела інформації  і розповідає літературною мовою

як розпізнати фейки і маніпуляціїю, підвищення рівня інформаційної гігієни,  як інформація змінює мислення та поведінку людей.

З кожним днем з’являються нові види шахрайства в інтернеті. Для того щоб не стати  здобиччю шахраїв, треба дотримуватися правил: Не вказувати власні персональні дані на неперевірених сайтах. Нікому не повідомляти термін дії банківської карти. У разі отримання спірних листів чи повідомлень не здійснювати ніяких оплат до встановлення обставин ситуації, що виникла. Не робити передоплат у неперевірених інтернет-магазинах. Не користуватися неперевіреними оголошеннями щодо роботи, яка обіцяє швидкий заробіток за внесення завдатку. День безпечного Інтернету служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, спеціалістів і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.

Провідний бібліотекар  Марія Федотова

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар