вівторок, 23 листопада 2021 р.

 ЮНІСТЬ – ЧАС ОКРИЛЕНИХ І ТВОРЧОГО ДЕРЗАННЯ

Арт- зустріч з народною майстринею.

Лялька -це іграшка і оберіг родини та  роду, як могутній магічний талісман і символ зв'язку між поколіннями, відома в багатьох традиційних культурах Землі.           

                                            З ниток, клаптиків тканини,

           Та майстерного   шиття -

           Оберіг  є для родини,

          Для щасливого життя.

Майстер клас по виготовленню ляльки-мотанки відбувся з учнями 10 -А класу Новокаховського ліцею «Спектр» (директор Долецька Т.Е.)  у шкільній бібліотеці за ініціативи провідного бібліотекаря  юнацького сектору Новокаховської бібліотеки для дітей та юнацтва  Марії Федотової. Доброзичлива завідуюча шкільної бібліотеки  Наталя Верішко зустріла молодь і гостей  Арт-зустрічі.  Народну майстриню Оксану Іванівну Ткачук, лауреатку багатьох обласних і Всеукраїнських аматорських виставок,  ярмарок, фестивалей, конкурсів познайомили  з учнями .












Оксана Іванівна розповіла про свою виставку з різними рукотворними ляльками-мотанками, ангелами, сонечками, домовичками . Запропонувала молоді зробити свою ляльку-мотанку на майбутнє вдале заміжжя. Майстриня приготувала лоскути білої і різнокольорової тканини, різних кольорів стрічки, деревяні колодки, нитки. Класний керівник Ольга Козачок активізувала ліцеїстів і сама  з задоволенням взяла участь у творчій роботі. Кожен виготовляв свій оберіг - ляльку-мотанку і найініціативнішими, старанними були: Куліцький Євген, Бабенко Роман,Чапуріна Даря, Тарабака Марія,Гармаш Ліза, Караван Настасія

Молодь виготовляла ляльки - обереги,  мріяли, обговорювали свої успіхи і наділяли  рукотворне створіння магічною властивістю - оберігати, захищати свого господаря від бід і негараздів, приносити щастя, надію і здійснення мрій.

Провідний бібліотекар Марія Федотова

 

Немає коментарів:

Дописати коментар