неділю, 30 травня 2021 р.

                                 «Три Музи Михайла Булгакова» -

 літературний вечір відбувся в гуртожитку НКПТУ 14.

                        О, очі - визначна річ. На кшталт барометра. Все видно - у кого                             велика засуха в душі, хто ні за що, ні про що може ткнути                                     носом чобота в ребра, а хто сам всякого боїться.                                                                                                      М.БУЛГАКОВ.

Зустрівшись в гуртожитку  з молоддю, провідний  бібліотекар Новокаховської  бібліотеки для дітей та юнацтва,  розповіла про  непростий життєвий і творчий шлях письменника  Михайла Опанасовича Булгакова, автора знаного і самого видаваного у світі  роману «Майстер і Маргарита», презентувала цей роман студентам. 

На пересувній тематичній полиці  «До 130-річчя з дня народження М.О.Булгакова» розмістили  портрети письменника і його трьох дружин, які були для нього  Музами і надихали на твори. Першій дружині Тетяні Лаппі  М.Булгаков присвятив серію автобіографічних  розповідей «Начерки земського  лікаря», другій дружині Любові Білозерській  -роман «Бела гвардія», і третій – Олені Шиловській –Булгаковій –роман «Майстер і Маргарита». 

Бібліотекар бібліотеки училища Оксана Філіпенко підготувала  цікаві  уривки з роману і костюмованих героїв Майстра і Маргарити, студентів училища Романа Тимофієнко і Тамару Дашкову,  які вдало і артистично втілили образи головних героїв Булгакова для своїх  одногрупників. Молодь цікавилася творами Булгакова, відомостями про  письменника, книжковою поличкою. 

Такі різноманітні форми, методи і співдружність бібліотек та спільна  увага до підвищення інтелекту студентів НКПТУ 14  (директор училища Сердюк Ігор Володимирович –заступник директора з навчально-виховної роботи Піндак Світлана Володимирівна ) дадуть можливість підвищити інтерес до художньої книги, а цікаві твори допоможуть розвити інтерес до читання.

Провідний бібліотекар  Марія Федотова.

 

 














Немає коментарів:

Дописати коментар