понеділок, 19 жовтня 2020 р.

 Премія " Експресо. Вибір читачів"

    В читальному залі  Новокаховської юнацької бібліотеки продовжується вибір книжок на премію в номінації «Література для дорослих». Ці книги знаходять шлях до читачів через відгуки  самих читачів.

           Молодь, читаючи новинки художньої літератури і вибираючи найкращі літературні твори  року, підтримуючи свій інтерес до читання. Обговорюють, зачитують цікаві моменти, що діються з головними героями книг.  Висловлюють цитати із книжок - преміантів.

      Софія Андрухович "АМАДОКА": "Любитити когось, кого більшість людей недолюблює,- спокусливо. Особливо, якщо вже любиш когось, хто викликає в інших захоплення й мало не обожнення. Така людина - хоч як інтимно-близько ти її знаєш - любов'ю інших заперечує...


     Сергій Жадан "СПИСОК КОРАБЛІВ":

 ...Де розмови про головне нагадують кораблетрощ,

де найбільша втіха - зустріти світанок,

Так, де тебе готові спалити на площі,

щоб коло тебе погрітися наостанок.

                            із вірша "Будеш мені як знак на будинку, де живуть приречені"

      Оксани Забужко "ПОЛИН" : "Тільки, щоб навчитися цього найвищого з мистецтва - бути людиною,- не раз замало  буває й цілого життя".




         В бесідах про ці книги, молодь намагається вияснити значення діалектів у творах, їх багато, для цього треба час. Втрачається сприйняття і бажання читати. Старше покоління обурюється з того, що авторки С.Андрюхович та О.Забужко у своїх нових книжках прагнуть переписати історію. «Коли не хочеш обурюватись, то кинь книжку і не читай далі» (А. Кримський). Читайте те, що вам до душі, що надихає, дає нові знання, вміння.

        Бо, за  словами Василя Сухомлинського: «Читання, як джерело духовного збагачення, не зводиться до вміння читати: з цього вміння воно тільки починається» .

Провідний бібліотекар Марія Федотова


Немає коментарів:

Дописати коментар