понеділок, 30 березня 2020 р.


                  НАРОД МІЙ Є, НАРОД МІЙ ЗАВЖДИ БУДЕ!

Доррогі користувачі Новокаховської юнацької бібліотеки! Тимчасово, на час карантину, наша бібліотека, як і інші, закрита для обслуговування. Тому ми розкриваємо частку бібліотечного фонду через книжкові виставки та тематичні полиці. Розкажемо про кожну з них через соціальні мережі, і обов'язково чекаємо на вас в юнацькій бібліотеці, після закінчення карантину.
Зробимо для вас невеличку екскурсію по читальному залу.
АЙСТОПЕР ( той, що зупиняє очі)- поняття, яке використовується в рекламній справі. Основне призначення його -привернути увагу користувачів. Тематичний АЙСТОПЕР, присвячений 85-й річниці з Дня народження українського поета- шістидесятника ВАСИЛЯ СТМОНЕНКА.
Ти знаєш, що ти -людина?
Ти знаєш про це, чи ні?
Усмішка твоя -єдина,
Мука твоя - єдина,
Очі твої - одні.
Василь Симоненко




Використовуючи цитати з творів Василя Андрійовича, які написали в кожній квітці соняшника, назвали АЙСТОПЕР "Народ мій є! Народ мій завжди буде!"і розташували на виході з читального залу.
ЦИТАТИ ПОЕТА:
"Можна все на світі вибирати, сину.
Вибрати не можна тільки Батьківщину";
"Живе лиш той, хто не живе для себе,
Хто для других виборює життя";
"Можна жить, а можна існувати,
Можна думать, можна повторять.
Та не можуть душу зігрівати
Ті, що не палають, не горять".
Василь Симоненко- український поет, журналіст народився на другий день Різдва- 8 січня 1935 року в с. Біївці, на Полтавщині. Зростав без батька, виховувався мамою та дідусем. Закінчив Київський університет ім. Тараса Шевченка, за спеціальністю журналістики. Працював у газетах "Черкаська правда","Робітнича газета". Їздив Україною,спілкуючись з ровесниками. Працював в комісії, що займалася розслідуванням масових розстрілів у катівнях НКВС. Улітку 1962 року міліціонери заарештували та побили поета. Після цього інциденту Василь Симоненко дуже хворіє і 14 грудня поета не стало. Прожив Василь Андрійович лише 28 років. При житті вийшла з друку лише одна збірка його поезій "Тиша і грім", щоденник "Окрайці думок", та казка "Царь Плаксій та Лоскотун". Пізніше, друзі поета надрукували його твори:"Земне тяжіння", "Вино з троянд", "Лебеді материнства","Поезії".Василь Симоненко своїм життям, своєю творчістю відстоював найкращі людські якості.
Провідний бібліотекар юнацької бібліотеки Марія Федотова.



Немає коментарів:

Дописати коментар