середу, 8 травня 2019 р.


ГОДИНА МУЖНОСТІ  «ПАМЯТАЄМО, СЛАВИМО, ВШАНОВУЄМО»

Знов білим цвітом вкрилися сади,
І знов приходить свято Перемоги.
І живуть у пам'яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.
Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
як зіницю ока берегти.  
                                      Василь Симоненко

Ця година мужності відбулася в Новокаховській юнацькій бібліотеці. На шану подвигу, що залишається у віках – подвигу  людей, що наблизили Велику Перемогу у найжорстокішій війні  1941-1945 роках.  На патріотичний захід бібліотекарі запросили студентів 2-го курсу НВПУ  (директор Гарькавий В.Л., майстер Бондаренко Н.В.), директора Новокаховського музею Історії міста Васильєва В.І. з метою виховувати у студентів повагу до героїчних подвигів співвітчизників, вшанувати пам'ять тих, хто загинув у роки Великої Вітчизняної війни, показати всю жорстокість, з якою був знищений наш народ, формувати патріотичні почуття гордості за старше покоління.


 В читальній залі бібліотекарі організували книжкову виставку, наповнили її історичними  книгами, альманахами, фотоальбомами. Розкрили глибокий зміст,та відображення  військових  подій, провели  бібліографічний огляд, доповнюючи хронологією найбільших  битв з фашистами. Також торкнулися теми сучасних боїв на Сході України, запропонували молоді познайомитися з "Фронтовим альбомом", з альбомом "Хронологія мужності 2014-2016", присвяченому загиблим бійцям Херсонщини.






Віктор Іванович розповів молоді про військові баталії, що проходили  саме в нашому краї,  двічі  форсування Дніпра, тяжку працю в тилу, людські  непоправні втрати, приніс і продемонстрував предмети воєнних років, які використовували солдати в боях, і які стали музейними цінностями.  Юнацтво виявило бажання разом сфотографуватися.


  Молоді люди  уважно слухали, пробуджуючи в собі бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни.


Підготувала провідний бібліотекар Марія Федотова.






Немає коментарів:

Дописати коментар