вівторок, 19 березня 2019 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКОВОЇ ВИСТАВКИ
                                               «ПОДЯКА ТОБІ, БЕРЕГИНЕ!»

Важливою частиною бібліотечно-бібліографічного обслуговування читачів становить виставочна діяльність, як одна з основних роботи з читачами. «Обирати книги для свого та чужого читання – не тільки наука, а й мистецтво.» - писав  відомий бібліотекознавець Микола Рубакін.

Новокаховська юнацька бібліотека приготувала книжкову виставку «Подяка Тобі, Берегине!»  і презентувала її студентам НКПК. Бібліотекарі привернули увагу молоді до жіночої літератури, образу жінки в художній літературі, поезії, в сучасних періодичних виданнях.  Професійно розповіли про виставку,  розгорнули огляд кращих книг та журналів, переконували  юнацтво скористатися  виставкою, отримати  сучасну літературу для читання у вільний час про жінку, маму, сестру, дружину, і насолодитися гарним словом, думкою, корисною порадою, що відтворена в літературі. В сценарії презентації виставки було багато поетичних строк, що славили найкраще із природнього створіння - жінку.
Вклонися їй, скажи привітне слово
І руки працьовиті поцілуй.
Навчись її всім серцем поважати
І берегти від злоби і наруг.
Василь Симоненко.


Тобі одній, уявлена царівно,
Тобі одній дзвенять мої пісні;
Тобі одній в моєму храмі дивно
Пливуть молитви і горять огні.
Моє життя веде мене нерівно -
То на вершини, то в яри страшні, -
Та скрізь душа співає переливно
Про очі безтілесні і ясні.
                                 М.Рильський.
Бібліотекарі прагнули  формувати у молоді особистісні риси, розвивати духовну, моральну, художньо-естетичну  культуру, прищеплювати бажання стати відповідальними ,свідомими громадянами, виховувати найкращі чесноти -любов до своєї  родини, мами, сестри, дівчини.

Підготувала провідний бібліотекар Марія Федотова.





Немає коментарів:

Дописати коментар