вівторок, 9 жовтня 2018 р.


«О, Мудросте, захована в книжках,ти - невмируща, й у віках нетлінна». 

Згідно з Указом Президента України № 471/ 98 від 14. 05. 1998 р., приходить до нас, бібліотекарів, професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Відзначення цього дня свідчить про глибоку повагу народу до скарбниць духовних надбань людства, зібрання інтелектуальних і культурних цінностей української нації, підкреслює історичну роль друкованого слова в житті суспільства.
З нагоди 20-ї річниці Всеукраїнського дня бібліотек  підприємці та депутати Новокаховської міської ради Наталія Георгіївна Марченко і Сергій Вікторович Хоменко стали спонсорами для учасників Клубу «Ветеран бібліотечної справи». Завдяки  цим щедрим душею людям  в кафе «БО» відбулося свято:   «О, Мудросте, захована в книжках,ти невмируща, й у віках нетлінна». Вихованці  Новокаховської школи мистецтв  (директор Ходос Галина Анатоліївна, заступник директора Гребенюк Олександр Ігоревич)  піснями та художнім словом вшанували тих, хто присвятив бібліотечній справі усе своє життя, хто багато років тому переступив поріг бібліотеки і залишив назавжди в ній своє серце, для кого бібліотечна справа стала покликанням - наших ветеранів, працівників цього вічно живого храму душі й науки бібліотеки. Ветерани, за чашкою чаю та солодощами активно спілкувалися, згадували молоді роки, своїх читачів, що стали вже поважними і знаними в місті людьми. :
Так, я книгар. Не лікар, не аптекар, Не інженер, не вчитель, не банкір… Я більше: Я Книгар! Бібліотекар! На заздрість всім, всьому наперекір! Бо посудіть: хіба ще є багатство,таке неоціненне, як моє? Ніяке товариство, жодне братство такого скарбу в банку не зіб'є! А ще – «знахар”. Це насправді так, бо якщо в аптеці чи лікарні вам полікують тіло, то в Книжковому  храмі – душу.
У тиші храму, де живуть слова,І мови, й пісні рідної до болю,Ти опромінена і трепетно жива,чаклуєш всіх великою любов'ю, хвилюєш душу, лиш як зазвучить рядок, що сяє в променях світання. Або коли осінь о – ніжна мить враз спалахне кольорами востаннє. У тиші Храму Книг той перегук – це світ краси, народжений тобою. І я черпаю із його криниць,немов з молитви на саму Покрову,тепло і ласку маминих зіниць і вільну правду в українськім слові. То як мені, вже зрілому в літах,перед тобою не склонять коліно!..О, Мудросте, захована в книжках,Ти невмируща, й у віках нетлінна!
В концертній програмі взяли участь: юний балалаєчник Мадмаров Дмитро,(керівник викладач Людмила Подакова),співали Анастасія Акулініна, Евеліна Нартя,Поліна Данилевська (викладач Олена Черняєва), Даря Калюжна (викладач Олександр Гребенюк), володарі сценічної мови: Катерина Єфимчук, Ксенія Ольховик, Кирило Максимчук (викладач Олена Тюкалова). Молодь бажала миру і добра, здоров,я і радощів на довгі щасливі роки бібліотекарям літнього віку.






Немає коментарів:

Дописати коментар