понеділок, 23 квітня 2018 р.



Духовна година в юнацькій


Великдень всіх нас на гостину просить,
Малює сонце, полотно небес,
і крашанку, як усмішку підносить: 
  Христос Воскрес!  Воістину Воскрес !

У перші дні квітня миряни готувалися до найвеличнішого свята - Воскресіння Господнього. Духовна година відбулася в юнацькій бібліотеці. Біля книжкової полиці  «Світле свято Воскресіння» молодь отримала народознавчу інформацію від бібліотекаря про те, як  колись наші предки слов’яни урочисто святкували 


відродження, оновлення природи. Разом після пробудження природи від зимового сну, в Україні починався цикл народних свят. На цей період припадає  найбільше свято після Різдва Христового – Великдень - Це світле і радісне  свято Воскресіння Сина Божого – Ісуса Христа. Готуючись до цього свята: віруючі  люди очищають душу від скверни,  суворо дотримуючись Великого посту, який триває сім тижнів. Молодь дізналася про останню перед Великоднем неділю – Вербну, Чистий четвер – день весняного очищення. Страсна П’ятниця - саме в цей день господині починали  пекти паски. В цей днь був розпятий Ісус на горі Голгофі, йому було лише 33 роки.  У Суботу робили крашанки та писанки бо яйце є символом народження життя. Метою  цього заходу було розкриття молоді краси  народних обрядів і звичаїв. Ознайомити молодь з українською народною традицією «Вербною неділею» та «Великоднем», традиціями їх святкування. Виховувати бажання наслідувати народні звичаї і традиції свого народу.
          Незабудьте стежки до народних джерел. Любіть народне: чи то пісня, чи то звичай, чи вишиванка, чи приказка. Любіть людей, бажайте їм добра, сонця, хліба, пісні, миру на всій землі нашій!
Підготувала провідний бібліотекар Марія Федотова.



Немає коментарів:

Дописати коментар