понеділок, 27 вересня 2021 р.

 ГОЛОС ІСТОРІЇ – літературно-історична екскурсія,

До 155-річчя з Дня народження

Михайла Сергійовича Грушевського

 

“Завдяки історичній пам’яті людина              стає особистістю, народ – нацією,

 країна – державою”.

                                                        М.С. Грушевський

Історичну екскурсію провели бібліотекарі юнацького сектору Новокаховської бібліотеки для дітей та юнацтва з учнями  10-го класу Ліцею «Спектр». Розповіли про М.Грушевського познайомили з книжковою виставкою «Націю творять особистості». Молодь зачитувала з основні думки  з творів  М.Грушевського, цитати про нього

 

Михайло Сергійович Грушевський – видатний історик, визначний державний і громадсько-політичний діяч, літературознавець, письменник, публіцист, організатор української науки, академік Всеукраїнської академії наук і Академії наук СРСР. Перший Президент України, обраний 29 квітня 1918 року.

Головною працею життя Михайла Грушевського вважається багатотомна “Історія України-Руси”.

З березня 1917-го Михайло Грушевський – голова Української Центральної Ради, головний ідейний натхненник українського національного руху. Під його керівництвом Центральна Рада еволюціонувала від вимог національно-культурної автономії до проголошення незалежної Української Народної Республіки.

Михайло Сергійович – головна дієва особа тогочасного українського політичного життя. Без його участі не відбувалося практично жодне масштабне зібрання. Надавав великого значення конституційному процесові. Під його керівництвом розроблялася Конституція УНР, прийнята 29 квітня 1918 року.

Бібліотекарі зацікавили юнацтво і запросили до бібліотеки вивчати історію України за творами М.Грушевського.













Провідний бібліотекар Марія Федотова.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар