пʼятницю, 22 листопада 2019 р.


            УКРАЇНА - КРАЇНА НЕСКОРЕНИХ
                                                           …Ніхто нас в світі не поділить
                                                           На Північ-Захід, Південь-Схід.
                                                            І тільки в Правді – наша сила.
                                                           Якщо ми – рід, хто зломить рід?
                                                            Розберемося – що й до чого:
                                                           До перемоги – крок один.
                                                           Благословенний часом, Богом
                                                           Ти – патріот-громадянин!
Події 21 листопада 2013 р. – 22 лютого 2014 р. стали етапом прояву українцями неабиякої сили, мужності, гідності, віри та міцності духу. Вони показали усьому світу, що вищою метою для українського народу є збереження людських цінностей та основ демократії. Проте за відстоювання цих ідей довелося заплатити дорогою ціною – кров’ю «Небесної Сотні» – патріотів, які поклали своє життя на вівтар для захисту рідної Батьківщини."
Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії збереження та донесення до сучасного  і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина національних інтересів України та її європейського вибору, установити в Україні щорічно 21 листопада святкування Дня Гідності та Свободи. 


В читальному залі Юнацької бібліотеки підготували книжкову виставку "Україна - країна нескорених" презентували її юнацтву. Молодь слухала історичну довідку про події обох революцій:Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності  2014 року -проведених мітингів протестів, страйків і інших акцій загальної непокори. Євромайдан, Єврореволюція, Революція Гідності – усі ці терміни сьогодні стали невід’ємною складовою в історії побудови  української державності. Завдяки людям, яким небайдужа доля України в цілому і кожного із нас окремо, ми маємо можливість і досі залишатися незалежною нескореною країною. Тож, шануймо тих сміливих,відважних, гідних своєї держави людей і рівняймось на них.


Провідний бібліотекар    Марія Федотова.

Немає коментарів:

Дописати коментар