понеділок, 9 березня 2015 р.

Творець Українського Гімну.



  В 200-літній ювілей  від дня народження музичного Творця  Гімну України – Михайла Вербицького – в юнацькій бібліотеці відбулася історична година за участю юнаків-студентів Новокаховського ПТУ -14.  Молоді розповіли про життєвий та творчий шлях галичанина, священика і композитора Михайла Вербицького, про вплив вірша Павла Чубинського  (автора тексту  «Ще не вмерла Україна») на композитора. В творчому симбіозі галичанина із Перемешля та наддніпрянина з Київщини народився наш Гімн -  Гімн України.
Ця надзвичайно красива  мелодія на високопатріотичне  бажання «душу й тіло ми положим за нашу свободу» вже нікого не залишить байдужим. З нею щодня вмирають українці, і це вже не просто мелодія, слова, це – наша гордість, біль і сльози. Про події на Сході України та молодь, яка захищає мир з Українським Гімном розповів запрошений y на захід  Новокаховський волонтер Олександр Пилипенко. Він показав залишки від бойових снарядів, гільзи, уламки страшного смертоносного заліза.
За допомогою комп,ютера, молоді продемонстрували варіанти Українського Гімну різних виконавців - одноголосся, хорового та в стилі року. Зацікавленість, бажання пізнати нову інформацію, відповідальне відношення до символів України продемонструвало юнацтво сильної статті.


Немає коментарів:

Дописати коментар