середу, 16 січня 2019 р.


Вечір-елегія «В лабіринтах розуму і сили»
В Новокаховській юнацькій  бібліотеці відбувся літературний вечір-елегія «В лабіринтах розуму і сили», присвячений 80-річчю поета- земляка Анатолія Павловича Бахути. На вечір запросили поета, журналіста, члена  Національної Спілки письменників України, голову Спілки письменників Херсонщини Олександра Петровича Гунько,та студентів  першокурсників НВПУ. Бібліотекарі організували низку  заходів, спрямованих на популяризацію поезії Анатолія Бахути.

…Я щупав атом, сіяв зерна,
Чув тріск мечів і трепіт нень,
Спасибі Вам, одвічна Земле,
Що народили і мене.
          А Бахута «Вдячність»

 Книжкову виставку за епіграфом поета  »Спасибі Вам, одвічна Земле, що народили і мене», плакат з портретом «Щасливі ми: в нас є майбутнє!»  і  цитатами з поетичних творів Анатолія Павловича – все для читачів юнацької. 


            …Щасливі ми: в нас є майбутнє!
Велике. Радіцсне. Могутнє.
Прекрасний це орієнтир!


Він кличе йти, іти, іти!







                          А.Бахута. «Ода рухові»
Працівники бібліотеки розповіли про життєвий та творчий шлях  ювіляра -  поета, журналіста Анатолія Бахуту. Презентували книжкову виставку на честь поета. Книги про автора, поета ювіляра презентував його товариш, колишній співробітник по перу в редакції  газети «Нова Каховка» Олександр Гунько: «На вулиці генія», «Памятайте мене, як себе», розповів цікаві факти з біографії поета. Дівчата читали  уривки з віршованих творів. Дуже сучаснні і актуальні строчки поезії Анатолія Бахути, написані автором в середині 60-х років минулого толіття:
   
      


              Земле, найбільша мати!
            Нам, щоб тебе оновить,
            Мало хоробро вмирати,
            Треба хоробро жить.
                        А.Бахута. «Синівське»


Підготувала провідний бібліотекар Марія Федотова.

Немає коментарів:

Дописати коментар