суботу, 22 грудня 2018 р.


  Правові дебати «Немає прав без обов’язків»

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована у 2008 році з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України, з метою запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правоосвітньої культури громадян та створення в Україні сильної, демократичної, правової держави, встановлено започаткувати проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини.
Працівники  Новокаховської юнацької бібліотеки підготували книжкову виставку «Молодь у правовому суспільстві», запросили  до читального залу заступника начальника Новокаховського бюро правової допомоги Івана Сергійовича Гладушенко та студентів першокурсників НВПУ, підготували правові дебати на тему «Немає прав без обов’язків». Професійний юрист, соціальний адвокат Іван Сергійович  провів бесіду з молоддю, розповів про  всі види прав і свобод людини, як захищаються права людини в Україні і світі. Студенти ознайомились з питаннями рівності і недискримінації, проблем боулінга (цькування) в молодіжних колективах, в які правові організації і служби  звертатися з проблемами,що виникають, задавали особисті питання, слухали відповіді професіонала.



Правові дебати на тему «Немає прав без обов’язків» сприяли вихованню у молодого покоління громадян поваги до закону і права, до норм та правил співжиття людей у суспільстві, відповідальності за свої вчинки, формування громадянської позиції.
Провідний бібліотекар Марія Федотова.

Немає коментарів:

Дописати коментар