пʼятницю, 9 листопада 2018 р.


Літературно –музична композиція «Українське слово в пісні" до Дня української писемності та мови.
Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як воно житиме в ній.
(Олесь Гончар)

До свята української писемності та мови зустрілися творчі молоді люди в юнацькій бібліотеці послухати українське слово в пісні. Учні - бандуристи Новокаховської музичної школи  (директор Козлова К.А., викладач Власенко Л.Л.) і першокурсники, майбутні будівельники НВПУ (директор Зальвовський М.М.  викладач, куратор Семенова Я.І.).
Бібліотекарі приготували огляд спеціалізованої літератури з фольклору, народного та сучасного мистецтва –  української пісні. Розповіли історію створення деяких українських пісень, та що  надихнуло авторів – поетів і композиторів на створення світових пісенних шедеврів. Продемонстрували книги - пісенники: «Українські народні романси», «Перлини української народної пісні», «Пісні Володимира Іавасюка», «Мовчать віки» Олександра Білаша, «Свобода - моя група крові» Андрія Демиденка, «До України, як до храму» Анатолія Матвієнко та інші. Свято прикрасили молоді голоси Кутенко Насті, Діденко Івана, Пономаренко Юлії, а ще зачаровували молодь струнами бандури і віртуозно виконали народні та сучасні пісні: «Мова України», «Рятуйте люди, пісню», «Вишиванка», «Ой піду я на вулицю». Вже традиційно бібліотека запрошує юних музикантів - бандуристів на зустріч з молоддю, яка отримує цей чудовий подарунок – українську пісню, виконану саме для них, кохаючись в українській поезії та музиці.
Підготувала провідний бібліотекар Марія Федотова





Немає коментарів:

Дописати коментар