вівторок, 27 вересня 2016 р.

Ідеолог державної незалежності України.

    2016 рік багатий на ювілейні дати видатних українських особистостей, але серед цієї плеяди знаних діячів не можливо оминути уваго людину, яка своєю працею заклала міцні підвалини української державності. Ім'я цього Великого українця - Михайло Грушевський.
    З метою вшанування видатного українського державного та політичного діяча, історика і організатора української науки та з нагоди 150 річчя від дня народження М.Грушевського, юнацька бібліотека спільно з Музеєм історії міста Нова Каховка організували та провели змістовний захід для учнів ПТУ №14.
    Вечір-портрет "Ідеолог державної незалежності України" мав на меті те,  щоб молодь якнайкраще усвідомила внесок Михайла Сергійовича Грушевського в українську науку і державність.
    "Я сам прийшов до політики через історію, і сей шлях вважаю нормальним - тільки він мусить бути проведений відповідно широко". - ці слова Михайла Сергійовича стали провідними у нашому просвітницькому заході. Все своє життя М. Грушевський відстоював концепцію самостійного історичного розвитку українського народу і вершиною його прагнення стала діяльність на чолі Української Центральної Ради.
   Переглянувши кадри хроніки тих часів, фотографії та ознайомившись із життям і діяльністю Михайла Сергійовича, присутні дійшли висновку що Грушевський являє собою одну з головних постатей українського націоналного самоствердження. Праці видатного вченого, а також матеріали про життя і діяльність великого сина України були представлені на тематичній полиці "Відомий історик і політичний діяч", огляд якої було також запропоновано учням. Задля того щоб молодь могла у разі потреби швидко знайти потрібні матеріали ми ознайомили їх із електронними ресурсами, якими користувались під час підготовки заходу.





Немає коментарів:

Дописати коментар