середу, 20 квітня 2016 р.

Екологічний бумеранг.

    "Від здоров'я Землі - до здорової людини" так назвали ми свій захід, що був проведений спільно з бібліотекарями Новокаховського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету. 
    Проблемами екології в нашому місті переймаються не тільки неурядові організації а й просто не байдужі громадяни, тому, аби студенти мали повну і достовірну інформацію, на захід були запрошені фахівці.
   Голова Новокаховської міської громадської екологічної організації "МАМА-86-Нова Каховка" Таісія Козак розповіла про стан питної води в Новій Каховці і прилеглих селах та які чинники впливають на його зміни. Також Таісія Федорівна подякувала студентам коледжу за їх участь у прибиранні парку та очищенні джерел і наголосила, що саме від кожного з нас залежить навколищне середовище стан якого,  в свою чергу, відгукується людині.
   Викладач коледжу Ольга Галаган продовжила тему відповідальності за довкілля. Зокрема розповіла як господарська діяльність впливає на стан землі. Ольга Леонідівна зауважила що Україні дістався неоціненний скарб, до якого треба ставитись дуже дбайливо, і називається він ґрунтом. 
  Зберігати красу рідної землі можна по-різному. Новокаховський художник Олексій Іванов робить це малюючи живописні куточки нашого рідного міста. Ми зробили невеличку виставку його творів аби молоді люди зайвий раз побачили і відчули в яких гарніх місцях ми живемо і прагнули те диво оберігати.
     Громадський консультант з питань екології Оксана Цеацура, що представляє у нашому місті "Українське громадське об'єднання міжвідомчих комунікацій у сфері охорони навколишнього природного середовища е-Екологія" розказала студентам про захист атмосферного повітря. Звернула Оксана Іванівна увагу і законадавчі акти, які регулюють діяльність у цій сфері.
    Прийняти участь у акції "Зробимо Україну чистою разом!" закликала присутніх Марія Єщенко, вона представляє український екологічний рух в рамках міжнародної ініціативи "Let's do it, world".
  Вісновок зроблений всіма був одностайний - якщо буде здоровою природа - буде здоровою і людина. 

    



   

Немає коментарів:

Дописати коментар