четвер, 24 березня 2016 р.

Талановиті новокаховчани.

   22 березня відбувся ІІ обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви» у якому взяли участь і новокаховські таланти.




понеділок, 21 березня 2016 р.

Поетичний калейдоскоп.


    Березневе засідання Клубу "Натхнення" відбулось у переддень Всесвітнього дня поезії, який відзначається  21 березня. "Краса почуттів, втілена у слові"  - так назвали ми свій поетичний калейдоскоп. Адже виливати свої почуття у віршованій формі, відбиваючи в римі своє світовідчуття, одночасно звертаючись до мільйонів і залишаючись при цьому наодинці з собою, - на це здатна тільки поезія, найбільше з мистецтв, створених людиною. 
    На засіданні пролунали різні поезії, залежно від уподобань молоді. Звичайно ж, була представлені авторські твори, Марія Єщенко згадала свій вірш "Материні крила", а Яна Лич декламувала своє творіння  "Присвята Шевченку". Поезію Марії Єщенко із задоволенням  читали і  ініші учасники засідання. Завдяки Світлані Єщенко ми змогли насолодитись звучанням в оригіналі "Сонету 116" Шекспіра. Звучали на зустрічі і пісні, адже кожна пісня це злиття музики і поезії.

неділю, 20 березня 2016 р.

Кристалічний малюнок Врубеля.

    Мистецький акцент, проведений 17 березня у нашій бібліотеці був присвячений рідкісному художникові - Михайлу Олександровичу Врубелю.

середу, 2 березня 2016 р.

Митець, спрямований в майбутнє.


    Чергове засідання літературного клубу "Натхнення" в лютому було присвячене Олексію Єлисейовичу Кручоних, поету, який був одним з теоретиків футуризму. Згадали ми творця "зарозумілої мови" з приводу 130-ї річниці від дня народження.