вівторок, 26 травня 2015 р.

Інформ-досьє.

    Сьогоднішній захід нашої бібліотеки був проведений до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням і мав назву "Ти палиш, а світ задихається". Все в цьому світі взаємопов'язане, у цьому зайвий раз впевнились учні Новокаховського вищого професійного училища, після того, як поспілкувались із лікарем-наркологом Сергієм Улітіним. Сергій Вікторович не з чуток знає які негативні наслідки має куріння для всього людського організму і не тільки курця а й оточуючих. Поспілкувавшись із лікарем дівчата прочитали заготовлені бібліотекарем висловлювання про куріння.

Наприклад французький письменник Оноре де Бальзак ще в 19-му столітті казав: "Тютюн приносить шкоду тілу, руйнує розум, одурманює цілі нації".
Насамкінець юначки із задоволення покуштували цукерки, замість цигарки.

понеділок, 18 травня 2015 р.

Не может быть, чтоб жили мы напрасно.


А я вам говорю, что нет
напрасно прожитых мной лет,
ненужно пройденных путей,
впустую слышанных вестей.
Нет невоспринятых миров,
Нет мнимо розданных даров,
любви напрасной тоже нет,
любви обманутой, больной, -
её нетленно-чистый свет
всегда во мне,
                        всегда со мной.
И никогда не поздно снова
Начать всю жизнь,
                               начать весь путь,
и так, чтоб в прошлом бы  -
                                             ни слова,
ни стона бы не зачеркнуть.
    Эти  строки принадлежат русской поэтесе, писательнице Ольге Берггольц, родившейся 16 мая 1910 года  в Санкт-Петербурге. 105-я годовщина со дня её рождения и послужила поводом собраться клубу "Натхнення". Все свои  мысли и чувства мастера поэтического слова пытаются сохранить на бумаге, поэтому знакомство с жизнью писателя помогает многое понять и в его творчестве. В этом убедились собравшиеся, когда после краткого ознакомления с биографией Ольги Фёдоровны услышали её стихотворения.
    Некоторым настолько понравились произведения Ольги Бергольц, что возникла идея передавать сборник по кругу и читать наиболее понравившееся произведение. Читали с открытой душой и убедились, что многие её строки будут актуальны в любое время и близки всем поколениям.




вівторок, 12 травня 2015 р.

І Перемога та святая.

    "Тільки той, хто пам'ятає минуле, вартий майбутнього"  - такий епіграф вибрали ми для урока мужності "І Перемога та святая", що відбувся у нашій бібліотеці напередодні 70-річниці Дня Перемоги над нацизмом у другій світовій війні. Запрошені на захід студенти Новокаховського Агротехнічного коледжу разом з нами згадували, що зазанавши в Другій світовій війні величезних людських втрат і руйнувань, Україна зробила гідний внесок у перемогу над фашистською Німеччиною та її союзниками. Молодь подивилась кадри воєної кінохроніки, послухала вірші О. Підсухи, В. Симоненка та Л. Костенко, а також була ознайомлена з краєзнавчими виданнями, які присвячені пам'яті про ту найстрашнішу в історії людства війну. Не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашизмом. Як сказав Василь Симоненко у своєму вірші "Салюти миру" -
І тому, коли надходить свято, -
Кожен рік у травні, навесні, -
Наші бойові гармати
Салютують миру - не війні!